Stappenplan

Kom tot de stap naar iets nieuws, iets moois

Stap 1 - de aanleiding

U bent het oude beu, het is dringend aan vervanging toe, of u heeft ergens anders iets ontzettend moois gezien. Of u hebt "buiten" ontdekt en wilt kunnen ontspannen tussen bloemen, planten, vlinders en vogels. Genieten van al wat de natuur u te bieden heeft. Elke aanleiding is anders, maar uniek. Geen aanleiding is ons vreemd, wij haken altijd aan ! 

Stap 2 - de wens, uw droom

U maakt een lijstje van uw wensen. Hoe groot, hoe lang, hoe breed, hoe diep .. Waar ? U loopt door uw tuin en zoekt het mooiste plekje. Waar wil ik naar kijken, wat wil ik zien ? Waar staat de zon door de dag heen ? Wil ik in de zon, of liever de schaduw ? En naarmate u langer denkt, kijkt, loopt en staat komen er allerlei vragen in u op. U begint al een beetje te dromen ... zou ik er ook in kunnen thuiswerken ? Kan ik er ook met koudere dagen in genieten ? .... mmm, misschien een kachel er in ? Tja, dan moet het wellicht ook geisoleerd worden ... en een berging, dat is misschien dan ook direct wel de kortste klap ... tja, en hoe zou het er dan ongeveer uit komen te zien en wat gaat dat uiteindelijk allemaal kosten ? Veel vragen komen naar boven ! Het is tijd voor stap 3

Stap 3 - contact met ons opnemen

U neemt contact met ons op via ons contactformulier, of per mail via info@sterkinhout.nl . Natuurlijk kunt u ook altijd telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer 06-15210788. Aansluitend bespreken wij telefonisch met u een moment om samen af te spreken. Wij komen dan bij u langs en gaan samen met u uw wensen in kaart brengen om deze vervolgens om te zetten in mogelijkheden. Ter plaatse bekijken we samen waar en hoe we uw wensen kunnen realiseren

Stap 4 - het formaat

Met de plaatsbepaling, de ruimte, uw wensen en het budget in het achterhoofd komen we tot een formaat van uw buitenverblijf, overkapping, tuinkamer of berging. 

Stap 5 - de houtsoort, de look & feel en de fundering

Wij maken eigenlijk al onze bouwwerken van Douglas hout, soms gecombineerd met plaatmateriaal voor boeidelen en plafonds. Waar we nu samen met u naar gaan kijken is welk materiaal we gaan gebruiken voor de betimmering buitenom, de betimmering binnenin, het type dakbeschot, de boeidelen, etc. Staande planken, brede planken, liggende planken, smalle planken, rabat, zweeds rabat ... te veel om op te noemen. Gaat uw voorkeur uit naar meer geharde houtsoorten, of neigt u naar thermisch gemodificeerd hout. 

Afhankelijk van de stijl waar u van houdt, warm en nostalgisch of juist strakker met meer rechte lijnen, komen we tot een eerste aanzet qua look & feel en de te gebruiken houtsoorten

De fundering, 1 van de belangrijkste onderdelen van onze bouwwerken. Ook deze wordt in deze stap onder de loep genomen. Is er voldoende stevigheid in de bodem voor het plaatsen van betonnen poeren en opsluitbanden of moet de fundering uit langere hardhouten palen en een hardhouten ringbalk bestaan ?

Stap 6 - gesloten of open, verwarmd of onverwarmd 

Mocht er een wens bestaan om direct of op termijn een glazen schuifwand op te nemen in het project dan bepalen we op basis daarvan de (onderdoorloop)hoogte en breedte van de plaats waar de schuifwand (op termijn) moet komen. 

Als het een gesloten overkapping, m.a.w een buitenverblijf, betreft, komen ook zaken als isolatie en verwarming om de hoek kijken. Komt er een (hout)kachel in ? Of een andere warmtebron zoals bijvoorbeeld infrarood verwarmingspanelen ? 

Stap 6a - de glazen schuifwanden

De glazen schuifwanden zijn te verkrijgen in diverse hoogtematen, diverse breedtematen en diverse kleuren. De schuifwanden zijn te verkrijgen met diverse opties zoals handgrepen, sierlijsten, tochtstrippen en zijprofielen. Meer info !

Stap 6b - isolatie

Bij een gesloten variant en verwarming van de ruimte, kan het zinvol/wenselijk zijn om het dak (de grootste warmteverliezer) en/of de wanden te isoleren. Het dak kan op twee manieren worden geisoleerd ; van binnenuit tussen de balken of van buitenuit met PIR-platen op het dakbeschot. Bij de laatst genoemde methode is de isolatie niet zichtbaar, blijft uw dakbeschot in het zicht en wordt de EPDM dakbedekking op de PIR platen aangebracht. De PIR-platen zijn aflopend te plaatsen zodat uw dak horizontaal gebouwd kan worden, maar ondertussen isolatie en afwatering geborgd zijn.  

Stap 7 - dakbedekking

Wij bouwen voornamelijk vlakke daken met een EPDM dakbedekking of bouwwerken met een kap met dakpannen of dakpanprofielplaten.
Vlak dak - EPDM dakbedekking. EPDM is een rubberachtige kunsstof. Het EPDM wordt dubbelzijdig op het dakbeschot of de isolatieplaten gelijmd. Het EPDM heeft een dikte van 1,4 mm en een zeer hoge elasticiteit. De levensduur van EPDM varieert rondom de 40 jaar en heeft een hogere levensduur dan bitumen. Het legt makkelijker en sneller en hoeft niet met vuur te worden aangebracht.
Kappen - Dakpannen of zeer lichte en makkelijk te installeren metalen plaatwerk met een dakpanprofiel

Stap 8 - de hemelwaterafvoer

Wij voorzien naar wens het type hemelwaterafvoer, dakgoten en doorvoeren voor platte daken. De afwateringsbuizen en dakgoten kunnen worden uitgevoerd in grijs PVC, wit PVC en in een fraaie zinken uitvoering. Chique en duurzaam tegelijk !

Stap 9 - electra en verlichting

Naar gelang uw wensen voorzien wij voldoende aansluitpunten voor electra en optimale verlichting in uw berging (helder en wit), in uw buitenverblijf of overkapping (warm, sfeervol en waar nodig dimbaar of schakelbaar met een afstandbediening) en rondom zoals inbouwspots en orientatieverlichting, al dan niet geschakeld middels bewegingssensoren en schemerschakelingen. Indien wenselijk kunnen wij zelfs bepaalde, of alle, onderdelen schakelbaar maken middels een afstandbediening vanuit uw woning. 

Stap 10 - de vloer/bestrating binnen en rondom

Afhankelijk van uw wensen maken we samen de eerste keuzes voor de soort vloer (hout of steen) in en rondom uw buitenverblijf, berging of overkapping. Geheel naar wens door een enorm scala aan mogelijkheden.

Stap 11 - de kleur

Zoveel mensen, zoveel wensen. Wat de één prachtig vindt, daar haalt de ander de neus voor op. Sommige mensen zwijmelen weg bij mooi vergrijst hout wat zijn vergrijzing van nature krijgt door het zonlicht. Anderen willen toch wel heel graag zoveel mogelijk de originele houtkleur behouden, of deze vervangen door een kleur die past bij de persoon, bij de woning of bij de omgeving. Op dit gebied geldt dan ook ; (bijna) alles is mogelijk ! De objecten die door ons geverfd/gebeitst worden  geleverd, worden in de werkplaats voorzien van een eerste laag verf/beits. Als het object is geplaatst worden de te verven onderdelen nogmaals voorzien van een laag verf/beits. Uw buitenverblijf kan dan 6-7 jaar tegen een stootje, afhankelijk van lokale omstandigheden. Meer info!

Stap 12 - de tekening

Met alle doorlopen stappen zijn we tot voldoende informatie gekomen om een tekening te kunnen maken. De tekening wordt tot in detail gemaakt, met andere woorden ; na het opleveren van de tekening hebben wij uw buitenverblijf, overkapping of berging al een keer gebouwd. Lopen we tegen bouwkundige (on)mogelijkheden aan dan komen deze nu al naar boven.

Na het voltooien van de tekening en eventueel tussentijds contact, plannen wij met u een nieuwe afspraak in om de tekening te bespreken. Vaak zitten wijzigingen nog in de details, soms is het het toch nog net niet en soms verdient de eerste tekening direct uw goedkeuring.

Na deze fase voorzien wij u van een eerste calculatie/offerte

De één na laatste stap - de uitvoering

Met uw accoord op onze offerte gaan wij over tot de uitvoering van uw project. Met vakmensen, enthousiast en vriendelijk, gaan wij uw project uitvoeren zoals wij het met u hebben afgesproken. Waar nodig en mogelijk zullen wij u betrekken en met u overleggen indien noodzakelijk.

De laatste stap - de oplevering

Het mooiste moment in de hele cyclus. Uw droom, uw project waarover we al zoveel hebben gesproken, is gerealiseerd. Het grote genieten kan beginnen.

Een extra stap - De tuin en haar beplanting

U zult de eerste niet zijn die al denkend tot de conclusie komt dat naast een prachtige overkapping, berging of buitenverblijf ook de tuin wel toe is aan een onderhoudsbeurt of vernieuwing. Ook dit nemen wij graag mee in ons aanbod zodat wij u een totaalconcept kunnen bieden. Binnen het netwerk van sterkinhout.nl is een scala aan expertise beschikbaar. Wij voorzien u graag van het complete concept.