Glazen schuifwanden

Eindeloos genieten van uw overkapping of buitenverblijf

Glazen schuifwanden

Wilt u ook met slecht weer van uw terrasoverkapping genieten? Dan biedt een glazen schuifwand uitkomst. Dankzij de glazen wand is uw overkapping geheel afgesloten, terwijl u het vrije uitzicht op uw tuin behoudt. Ieder glazen paneel van de glaswand kunt u individueel verschuiven. Hierdoor richt u de ruimte geheel naar wens in. Schijnt de zon volop? Open de schuifwand helemaal voor een verkoelend briesje in uw tuinkamer. Wordt het toch wat te fris? Schuif dan één of meerdere glazen panelen van de glazen wand dicht. Door de veelzijdigheid van onze glasschuifwanden zit u er altijd comfortabel en droog bij. Door onze glazen schuifwand voor buiten kunt u het hele jaar door van uw tuin genieten. Naast de functionele bijdrage zorgen glasschuifwanden ook voor een esthetische afdichting van uw terrasoverkapping.

Al onze aluminium onderdelen zijn gepoedercoat met Gumax® Excellence Superior Coating. Aangezien er veel verschil is in de kwaliteit van de op de verandamarkt gebruikte coatings, willen we het belang van de kwaliteit ervan benadrukken. Deze uitstekende coating biedt:

  • Superior glans en kleurbehoud
  • Van AkzoNobel - Interpon, wereldwijde leider in poedercoatings
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Ontworpen om te voldoen aan de prestatievereisten van QUALICOAT

Lagere stookkosten dankzij een schuifwand glas

Bij de aanschaf van een glazen schuifwand investeert u ook in de rest van uw woning. Een glazen schuifwand bij een overkapping heeft namelijk een isolerende werking doordat de warmte langer binnen deze ruimte blijft hangen. Dat betekent dat door het plaatsen van glaswanden ook in uw woning de verwarming minder snel aan hoeft om een aangename temperatuur te creëren. Vooral oudere woningen zijn vaak slecht geïsoleerd, waardoor er veel warmte verloren gaat. Dankzij een overkapping met glazen schuifwanden bespaart u dus jaarlijks flink op uw stookkosten. Doordat de kamer tevens een overgangsruimte vormt van binnen naar buiten, ontsnapt er minder warmte uit de woning. Het plaatsen van een glazen schuifwand buiten is dus niet alleen goed voor uw portemonnee, maar eveneens voor het milieu!

Accessoires glazen schuifwand

Door toevoeging van accessoires maken wij uw glazen wand compleet. Wilt u de winddoorlating in uw tuinkamer minimaliseren? Dan plaatsen wij tochtstrips aan de zijkant van de glazen schuifwanden. Niet alleen beperkt dit de tocht onder uw veranda, ook muggen en vliegen blijven op deze manier buiten de ruimte. De glazen schuifwanden kunnen geleverd worden met diverse opties zoals handvaten op elke deur, tochtstrippen, sierstrippen en U-eindprofielen met tochtstrippen. Wij plaatsen de glazen schuifwanden standaard op aluminium funderingskokers zodat uw glazen wand ALTIJD horizontaal geplaatst wordt.

Een glazen schuifwand systeem bestaat uit de volgende onderdelen;
- Een bovengeleider en onderrail met geïntegreerde waterafvoer
- Aluminium glasprofiel met dubbel gelagerde wielen
- 10mm dik gehard veiligheidsglas van 98cm breed
- Optioneel: funderingskoker voor een goede basis
- Optioneel: deurgrepen, tochtstrippen, sierstrippen en U-profielen. 

Afmetingen

De glazen schuifwanden zijn verkrijgbaar in verschillende hoogte- en breedtematen. Elk afzonderlijk glaspaneel is 98 cm breed en van 1 cm dik gehard glas. Een minimale overlapping van de afzonderlijke panelen van 4 cm is wenselijk. 

De lengtematen van de railsystemen variëren van 1960mm tot maximaal 5880mm en zijn in te korten tot de gewenste lengte. Hierbij zijn de systemen verkrijgbaar van een 1-rail t/m een 6-rail. Het aantal rails staat gelijk aan de hoeveelheid glaspanelen per systeem. De railsystemen hebben de volgende lengtematen. Dit is de bruto lengtetemaat, zonder overlapping van de panelen.

  • 1 rail met een lengte van 1960mm, de glazen wand kan over de gehele rail heen en weer worden geschoven
  • 2 rail met een lengte van 1960mm, met een overlap van 4 cm is de effectieve lengte 1920 mm
  • 3 rail met een lengte van 2940mm, met een overlap van 4 cm is de effectieve lengte 2860 mm
  • 4 rail met een lengte van 3920mm, met een overlap van 4 cm is de effectieve lengte 3800 mm
  • 5 rail met een lengte van 4900mm, met een overlap van 4 cm is de effectieve lengte 4884 mm
  • 6 rail met een lengte van 5880mm, met een overlap van 4 cm is de effectieve lengte 5680 mm

De glazen schuifwanden zijn verkrijgbaar in hoogtematen variërend van 1980 mm t/m 2720 mm. In ieder systeem is er een speling van 20mm naar boven en 20mm naar beneden mogelijk.

Hoogtematen : 2000mm - 2050mm - 2100mm - 2150mm - 2200mm - 2250mm - 2300mm - 2350mm - 2400mm - 2500mm - 2600mm - 2700mm

De hoogtemaat van het complete systeem wordt gerekend inclusief de onderrail, bovengeleider en het glasprofiel, en wordt gemeten tussen bestrating/vloer en draagbalk/plafond.

Kleuren

De glazenschuifwanden zijn leverbaar in 2 kleuren, RAL 7016 Mat Antraciet (zie onderstaande foto's) of RAL 9016 Mat Wit

De onderrail

De aluminium onderrail heeft een geintregeerd afwateringssysteem en is 17 mm hoog. De onderrail kan eventueel verzonken worden tussen de bestrating. Dit heeft echter effect op de afwatering en zorgt voor extra vuilophoping door zand

De bovenrail

De bovenrail heeft is per glazen wand voorzien van geleidingsstrippen/tochtstrippen. Op de maatvoering van de hoogte van het systeem is in de bovenrail een plus/minus van 20 mm mogelijk. Bij een maatvoering van 220 cm hoogte systeem is er ruimte voor een hoogte van 218 cm tot en met 222 cm.

Handvaten en sier-/tochtstrippen

Op elk glazen paneel is een handvat te plaatsen. Het systeem is niet voorzien van meenemers waardoor alle panelen afzonderlijk van elkaar kunnen worden verschoven in elke willekeurige richting.

Er kan voor gekozen worden om alleen op het meest gebruikte paneel een handvat te plaatsen, immers in de winter/herfst/eerste voorjaar blijft de wand vaak in zijn geheel dicht. In de zomer staat de gehele wand vaak het meest open. De glazen panelen worden standaard geleverd zonder handvaten en sier- of tochtstrippen, deze zijn optioneel leverbaar.

U-eindprofielen met tochtstrip

Het U-eindprofiel is optioneel leverbaar, maar eigenlijk een must. Met het U-eindprofiel worden eventuele oneffenheden in met name houten staanders opgevangen. Daarnaast, en misschien wel het belangrijkst, is het U-eindprofiel voorzien van tochtstrippen .... dus extra comfort !

Ook zijn de U-eindprofielen een optisch prettige aanvulling op uw glazen schuifwand.