Overkapping met berging - Vergrijst gebeitst

Een overkapping van 600 x 350 cm, een berging van 600 x 150 die achter de overkapping is gesitueerd, en een overkapping tussen deze beide en de woning. Het geheel is volledig gemaakt van Douglas hout. Op het dak ligt een aflopend isolatielaag van PIR. Van 8 cm boven de overkapping, naar 3 cm boven de berging. Door het schuine verloop, kan het totale bouwwerk volledig horizontaal gebouwd worden en is een vlotte afvoer van hemelwater gegarandeerd. Het EPDM, de dakbedekking, is direct verlijmd op de PIR isolatielaag.

Om de noordoostelijke wind in te dammen is de overkapping op de korte zijde voorzien van een 3-delige glazen schuifwand. Volledig van glas zodat het prachtige uitzicht blijft, maar de wind volledig buiten spel staat. Ook neemt de glazen wand alle geluidsoverlast weg van een verderop gelegen provinciale weg.

Het volledige bouwwerk is voorzien van een semi-transparante beits van Jotun, een zeer goede beits uit Zweden. Hierdoor blijft het hout beschermd tegen vergrijzing door het zonlicht, blijft wel de structuur zichtbaar, en wordt de levensduur flink verlengd.

De up-down lighters in de overkapping worden aangestuurd door een pulse schakelaar met dimmodule. De up-down lighters in de onderdoorgang worden aangestuurd door een bewegingssensor zodat er altijd licht is zonder het lichtknopje te moeten zoeken. Een veilige situatie.

Zowel in de overkapping als in de berging is voldoende electra voorzien. In de berging zorgen 3 LED-TL armaturen voor voldoende licht. Ook deze worden aangestuurd door een bewegingssensor.