Luxe buitenverblijf met ruime berging 

In een waterrijke omgeving in Joure hebben wij dit zeer fraaie strakke buitenverblijf geplaatst. Tot rust komen, ontspanning, genieten .... kernwoorden die vanaf het begin bovenaan het wensenlijstje stonden. Maar ook strak, behoudt van de Douglas kleur, wit, de warmte van hout ... kernwoorden die hebben gezorgd voor een prachtig project met dit mooie resultaat.

Het buitenverblijf heeft een oppervlakte van 30 m2 en is op de vloer voorzien van een 100*100 cm Oud Hollandsche terrastegel van Schellevis. De wanden zijn volledig geisoleerd met 12 cm dikke isolatie. Inkomende en uitgaande geluidsdemping en behoud van warmte door de nog te plaatsen kachel. Tegen het plafond zijn Rockpanel platen aangebracht. Hierdoor ontstaat een zeer strakke afwerking met onderhoudsvrij materiaal. De binnenzijde van het buitenverblijf is betimmerd met grenen sponningplanken en afgewerkt met de kleur RAL 9001. Het buitenverblijf wordt verlicht met 7 stuks fraai afgewerkte kwaliteitsverlichting van Suslight, de SUS Square Led 4 Watt/230 Volt. De volledig witte koof, RAL 9001, rondom buitenverblijf en berging, is voorzien van Led inbouwspots. De complete verlichting is draadloos te bedienen in het buitenverblijf met een wandpaneel en vanuit de woning/tuin met een afstandsbediening. 

De zichtzijdes van buitenverblijf en berging zijn gemaakt van Douglas Staanders 20*20 cm en aan de buitenzijde voorzien van channel siding, verticaal geplaatste planken, van Douglas hout. Al het zichtbare Douglas hout is behandeld met een schimmelwerende primer en de semi-transparante kwaliteitsbeits van Jotun, kleur " Douglas ". Hiermee blijft de structuur van het hout zichtbaar en wordt vergrijzing van het hout voorkomen.

Het buitenverblijf beschikt over een afsluitbare glazen pui, bestaande uit vijf glaswanden op een rails. De wanden staan in open toestand achter de 3 Douglas pilaren. 

De berging ter grootte van 15 m2 is voorzien van TL Led verlichting met bewegingssensor en diverse stopcontacten. De 2 extra brede toegangsdeuren van de berging zijn op maat gemaakt op basis van een stalen frame in de deur. De deuren zijn van beide zijden betimmerd zodat ook een openstaande deur de look & feel niet verstoord.

Het buitenverblijf is gesitueerd in een volledige vernieuwde tuin waarin over de gehele lengte van de tuin aan de waterzijde een hardhouten vlonder is aangebracht. De tuin is geheel voorzien van een diversiteit aan bomen, struiken en planten en omrand door Oud Hollansche stapelblokken van Schellevis. Vanuit de tuin is de vlonder te bereiken door Oud Hollandsche traptredes. In de tuin zorgt de 12 Volts verlichting, aangestuurd door een optimaal in te stellen transformator, voor sfeervolle verlichting in de avonduren.  

Dit totale project is een realisatie van tuinarchitect Stefan Jaspers, Friehof Hoveniers en Sterkinhout.nl
Een fijne samenwerking met een zeer fraai resultaat !

De weg er naar toe .... het vereist inbeelding om vanuit een bestaande situatie te komen tot een nieuwe situatie. Tekeningen, schetsen, impressies en een bevlogen denkwijze dragen bij tot een vlekkeloze planning/uitvoering. Onderstaand filmpje geeft een mooi overzicht ! Van oud naar nieuw, van mmm .... naar Wow !